PROTEST.
Met een redactie van tien studenten hebben we het crossmediale magazine PROTEST. van tekst tot design ontworpen en uitgewerkt. Er zijn drie edities van PROTEST. waarbij elke student een andere rol aanneemt.
PROTEST. in een wekelijks, kritisch nieuwsblad met informatie over recente onderwerpen. Dit onder het oog van kritische schrijvers met een vleugje humor. Het magazine is gericht op de Nederlander die een mening heeft, maar deze (nog) niet uitspreekt en nog geen actie onderneemt. PROTEST. vraagt naar een kritische blik van e kijker en wil aandacht creëren voor belangrijke onderwerpen.
"Stop met het roepen en schelden op Facebook. Houd op met je eeuwige zeurende tweets. Kom achter je computerscherm vandaan en zet woorden om in daden. Het lijkt alsnog je niks kan doen, maar dat kun je wel! Als individu bereik je niet veel, maar met veel individuen sta je sterk! Geen gemakzucht, geen machteloos gevoel, maar actie!" - Editie 1
Er zijn drie edities van PROTEST. gerealiseerd. Deze zijn gericht op educatie, vluchtelingen en de verkiezingen.
De eerste editie, Koop je Kennis, ging over educatie. Ik was de hoofdredacteur. Ik had de taak om de redactie in het gareel te houden, een strakke planning te maken en na te streven, interviews te regelen, interviews afnemen en de eindcontrole.
In de tweede editie, Fijne reis terug, bespreken we de vluchtelingencrisis. In deze editie was ik de designer. Hierbij was het van belang dat het magazine continuïteit uitstraalde ten opzichte van de eerste editie, maar ook vernieuwend moest zijn.
In de derde en dikste editie, Meer of minder Wilders, was ik een van de vier tekstschrijvers. Dit was een grote uitdaging voor mij, omdat ik in eerste instantie nog niet thuis was in de wereld van de politiek. Voor dit project heb ik mij goed ingelezen en ik ben super trots op het uiteindelijke resultaat van de teksten.

Editie 1, Koop je Kennis
In de eerste editie was ik de hoofdredacteur. Ook heb ik twee teksten geschreven, namelijk het voorwoord (pagina 5) en het artikel "Meesters van het vak" (pagina 19).
Editie 2, Fijne reis terug
In editie twee was ik de vormgever. Ook heb ik een tekst geschreven, namelijk het artikel "De gelukkige vluchteling" (pagina 10).
Editie 3, Meer of minder Wilders?
In editie drie was ik tekstschrijver. Ik heb de artikelen "Survival of the fittest" (pagina 10 en 24), "Call to action" (pagina 12) en "Op de thee bij tante Mars" (pagina 22) geschreven.
Na de drie edities werd er op de grote finale bekend gemaakt dat er een aantal magazines prijzen hadden gewonnen. De jury bestond uit Lonneke Bär, Joppe Rovers and Marije Kolk. PROTEST. heeft de prijs van het beste concept en de beste content gekregen.
"Van juf tot boerin en van rijkeluiszoon tot directeur. We hebben naar hen allen geluisterd en samen met hen een dijk van een magazine neergezet. We hopen dat u zich na het lezen van het magazine gerealiseerd dat op de bank zitten niks oplevert. Er had al veel eerder iets moeten gebeuren, dus nu gaan we samen een inhaalslag maken!".